Μενού
media

Λανθασμένη επιλογή κόλλας

Όταν επιλέγετε μια κόλλα, κάθε τεχνίτης θα πρέπει να βασίζεται στην ταχύτητά του. Όσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για μία τοποθέτηση, τόσο λιγότερη σταθεροποίηση πρέπει να έχει η κόλλα, δηλαδή να είναι πιο αργή, και αντίστροφα.


Λανθασμένη εργασία με κόλλα

Όταν βάζετε κόλλα στις συνθετικές βλεφαρίδες, είναι πολύ εύκολο να το παρακάνετε με την ποσότητα. Όσο περισσότερη κόλλα έχει σε μια βλεφαρίδα, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για πολυμερισμό. Σε υψηλές θερμοκρασίες στο τουφάκι πρέπει να υπάρχει μικροσταγόνα ώστε να αγκαλιάσει τη φυσική βλεφαρίδα πριν στεγνώσει η κόλλα.

Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τη σταγόνα από την οποία βάζετε κόλλα κάθε 10’ και το καλοκαίρι κάθε 5’. Μία συσκευασία κόλλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε τρεις μήνες μετά το άνοιγμα, προϋποθέτοντας ιδανικές συνθήκες συντήρησης, αλλά ειδικά το καλοκαίρι οι κόλλες μας πρέπει να είναι καινούργιες και να χρησιμοποιούνται μόνο για μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα.


Υγρασία στο δωμάτιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες συνθήκες στο χώρο εργασίας σας - η υγρασία του αέρα πρέπει πάντα να είναι ελεγχόμενη. Μόλις το επίπεδο της υγρασίας πέσει κάτω από το φυσιολογικό όριο λειτουργίας της κόλλας σας, ο χρόνος πολυμερισμού της αυξάνεται.


Μέθοδος τοποθέτησης βλεφαρίδων

Εάν η μέθοδος τοποθέτησης σας είναι βλεφαρίδα μετά από βλεφαρίδα, τότε αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει συγκόλληση των βλεφαρίδων μεταξύ τους.

Το θέμα είναι ότι με την απομόνωση των φυσικών βλεφαρίδων από τις ήδη τοποθετημένες συνθετικές βλεφαρίδες με την λαβίδα εσείς η ίδια μετατοπίζετε τις πρόσφατα τοποθετημένες βλεφαρίδες στο πλάι. Εξαιτίας αυτού, έρχονται σε στενή επαφή και κολλάνε μαζί, αφού σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η κόλλα δεν είχε ακόμα χρόνο να σκληρύνει.

Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, οι λαβίδες πρέπει να τοποθετηθούν διαγώνια, έτσι θα σηκώσετε τις ήδη τοποθετημένες βλεφαρίδες και δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Διαφορετικά, θα πρέπει να προτιμάτε τις μεθόδους τοποθέτησης των εξτενσιον σε σειρές ή σε μοτίβο σκακιέρας - αυτό θα προστατεύει τις βλεφαρίδες από την συγκόλληση μεταξύ τους.


Η πελάτισσα δακρύζει

Η τεχνίτρια μπορεί να δει το δάκρυ που έχει τρέξει στην εσωτερική ή την εξωτερική γωνία του ματιού και να το σκουπίσει. Αλλά μετά αφού στεγνώσει η περιοχή, θα πρέπει σίγουρα να το κοιτάξει για τυχόν συγκόλληση μεταξύ βλεφαρίδων, δεδομένου ότι χρειάζεται χρόνος για να πολυμεριστεί η κόλλα.
Αν κατά τη στιγμή που η κόλλα ήταν ακόμα εύκαμπτη και ελαστική, έπεσε νερό πάνω στις βλεφαρίδες θα έχουν κολλήσει μεταξύ τους, και θα παραμείνουν έτσι.

Related Products
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*